Siirry sisältöön

Puheenjohtajatentti puoluevaltuustossa 27.4.

Keskustan puoluevaltuuston kokouksen lauantaina 27.4. aloittaa klo 9-10 puolueen puheenjohtajaksi ehdolle asettuneiden tentti. Tervetuloa seuraamaan tenttiä Keskustan Facebookissa tai puoluevaltuuston sivulla.

Puoluevaltuuston ohjelma

Ilmoittaudu puoluekokoukseen

Puoluekokous pidetään 14. – 16. kesäkuuta Jyväskylän Paviljongissa.  Ilmoittautuminen on tarkoitettu kaikille kokoukseen saapuville. (Vuosikokousten esityslistat ja puoluekokousvaltakirjat järjestöaineistossa.)

Ilmoittaudu kokoukseen  ma 1.4. alkaen

Keskusta on ratkaisuja etsivä sivistysliike

Aatteemme ja arvomme näkyvät kodeissa ja työpaikoilla joka päivä. Jokaisella on vapaus valita elämänsä suunta kaikkialla Suomessa. Tärkeintä on hyvä elämä tasapainossa luonnon kanssa.

Tutustu Keskustan tehtävään ja arvoihin ›

Liity Keskustan jäseneksi

Uusien ystävien, verkostojen ja mielenkiintoisen harrastuksen lisäksi saat:

  • Mahdollisuuden vaikuttaa ja kouluttautua
  • Ajankohtaista tietoa
  • Mahdollisuuden toimia keskustalaisessa yhteisössä

Lue lisää ja liity

Eduskuntaryhmän viikkotiedote

Viikkari ilmestyy eduskunnan istuntokaudella perjantaisin. Viikkotiedotteen toimittaa Keskustan eduskuntaryhmän kanslia

Lue viikkotiedote täältä

 Tuoreimmat uutiset

Annika Saarikko: En tavoittele jatkokautta puheenjohtajana  Olen saanut Keskustalta valtavasti. Ja kaiken, mitä olen osannut takaisin antaa – niin olen tehnyt. Kesäkuun puoluekokouksessa kapula siirtyy seuraavalle.
Keskustan uutiset ja kannanotot

Keskustalle tärkeitä asioita

piirroskuva äiti ja lapsi kävelevät reput selässä. Arki, Lapset

Ratkaisut

Keskusta on Suomen myönteisin puolue. Etsimme ja esitämme aina ratkaisuja. Haluamme pitää Suomen turvallisena maana, missä voi luottaa tulevaisuuteen ja uskaltaa perustaa perheen.
Mökki piirroskuva, savuava piippu.

Paikka

Meidät tunnetaan kotien, osaamisen, yrittäjyyden, hyvinvoinnin, kotimaisen ruuan ja vihreän talouden puolueena. Jokaisella kuuluu olla vapaus valita elämänsä suunta kaikkialla Suomessa.
Torikoju piirroskuva, marjamyynti.

Talous

Talous on ihmistä ja hänen hyvinvointiaan varten. Keskustalle on kunnia-asia pitää kestävästi huolta yhteisistä varoistamme lastemme takia. Yritysten luomilla työpaikoilla Suomi pärjää.

Ajankohtaista

Uutiset

Keskustavaikuttaja-valmennus kokoaa keskustalaisia yhteen ympäri Suomen
Valtakunnallinen Keskustavaikuttaja-valmennus kokosi liki 80 keskustalaista ja Keskustan toiminnasta kiinnostunutta maaliskuussa Siilinjärvelle Kunnon Paikkaan valmennuksen ensimmäiselle lähijaksolle.
17.4.2024 / Uutiset

Blogit ja ryhmäpuheenvuorot

Eurovaaliehdokas Petri Rinne: Renew Europe. Now!
Euroopan Unionin on uudistuttava, jos se aikoo turvata olemassaolonsa. Keskusta on parlamentissa oikeassa ryhmässä. Vuosikaudet olen Brysselin työmatkoillani seurannut, kuinka komission ja muiden EU-toimielinten kauhu kasvaa populistipuolueiden kannatuksen noustessa. Välillä on kuulostanut jopa siltä, että demokratiaa puolustava Unioni on ollut aidon demokratian kanssa helisemässä. Kansalaisten ja populistipuolueiden kritiikki on otettava vakavasti ja muutettava kurssia sen mukaan, esimerkiksi ylenmääräisen byrokratian karsimiseksi.
16.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Eurovaaliehdokas Kati Häkkinen: EU:ssa päätetään sinullekin tärkeistä asioista
Vuoden 2019 EU-vaalien äänestysprosentti oli valtakunnallisesti 40,8 %, Kaakkois-Suomessa 36.5 % ja Mikkelissä 39,3 %.
13.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Kesk. Kosonen:  Koko Suomeen tekoja, ei työryhmiä
Suomi on turvallinen ja hyvinvoiva vain, jos koko maa pidetään asuttuna ja sen eri osien monipuolinen osaaminen ja yrittäminen otetaan käyttöön. Selvityksiä tekeviä työryhmiä ja niiden tuloksia on saatu jo riittävästi. Maan hallitukselta odotetaan nyt tekoja eikä mahdollisuuksien heikennystä, kuten näyttää tapahtuvan. Näin arvioi Keskustan kansanedustaja Hanna Kosonen Keskustan ryhmäpuheessa välikysymyskeskustelun aikana. Kosonen sanoi, että hallitus romuttaa kaiken hyvän, mitä Suomeen on rakennettu.
20.3.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot

Suomenmaa

Suomenmaa.fi

Keskusta Facebookissa

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
11 tuntia sitten

Puheenjohtaja Annika Saarikko tänään Ylen A-studiossa. Käännä kanavalle klo 21.05! 📺🍀

#keskusta
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Puheenjohtaja Annika Saarikko tänään Ylen A-studiossa. Käännä kanavalle klo 21.05! 📺🍀

#keskusta

6 CommentsKommentoi Facebookissa

Hyvä, että joku Keskustan edustajakin sentään joskus pääsee TV:n haastatteluihin.

Kyllä tämä napanuora ruotsinkielisiin tulee katkaista. Täysin käsittämätön päätös 19 000 asukaan Pietarsaari saa pitää päivystyksen vaikka Kokkola 35km päässä ja palvelut saa ruotsiksi. Oulun eteläisellä alueella 120 000 asukasta ja etäisyydet alkaa pahimmillaan olemaan 200 km, niin palvelut karsitaan ja viedään Ouluun. Oulu on jo nyt tukossa ja lisää 50%. Eihän näihin riitä mitkään liikkuvat yksiköt joita ei ole edes olemassa. Kuolleisuus tulee lisääntymään koska ei enää keretä viemään potilaita Ouluun. Aivan takaa ja syvältä nämä suunnitelmat ja päätökset.

Näinhän se meni. Onko voittajia. ONNEA KESKUSTAPUOLUEELLE. KOVAT PYYHKEET TULI.JAKSAMISTA MEILLE KAIKILLE. PIDETÄÄN ELÄMÄN LANGASTA KIINNI.

View more comments

1 päivä sitten

Hukkaan heitetyn vuotensa päätteeksi hallitus pysäyttää Suomen.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko pitää Suomen talouden tilannetta vakavana. Saarikko katsoo hallituksen onnistuneen heikosti tänään julkistetuissa kehyspäätöksissään.

– Vajaan vuoden vastuussa olleen oikeistohallituksen aikana maassa on kasvanut vain velka ja työttömyys. Nyt tämän hukkaan heitetyn vuotensa päätteeksi hallitus pysäyttää Suomen ja peruu aiempia päätöksiään. Verolinja veivaa ylös alas, tuloksia ei synny ja leikkauskierre syvenee. Visiota Suomen nostamiseksi ei hallitukselta löydy.

Saarikko on erityisen huolissaan juuri kasvunäkymien puutteesta. Vain niiden avulla Suomi nousee.

– Aiemmat hallituksen kasvutoimet on todettu tuottamattomiksi, Turun tunnin juna on tästä surullisin esimerkki. Nyt näistä ei luovuta, vaan huonoa pohjaa paikkaillaan ohuesti. Hallituksen kasvuresepti on toimimaton ja riittämätön. Ilman vaikuttavaa kasvupolitiikkaa ei Suomen asioita saada kestävälle tolalle.

Suurin näkemysero Orpon-Purran hallituksen ja Keskustan välillä liittyvät sosiaali- ja terveyspalveluihin.

– Hallitus jatkaa lapsiperheiden tilanteen kurjistamista sekä lastensuojelun, vanhustenhoidon sekä terveyspalvelujen alasajoa myös uudessa kehyspäätöksessä. Palveluiden laadukas järjestäminen eri puolilla Suomea muuttuu mahdottomaksi. Ihmisten tärkeimpinä pitämät palvelut eivät näytä saavan minkäänlaista arvoa hallitukselta. Tämän seurauksena terveysmenot tulevat kasvamaan, eivät vähentymään.

Suorastaan surkuhupaisana Saarikko pitää hallituksen 5 miljoonan uusia panostuksia lapsiin ja nuoriin.

-Se on suurimpia näkemiäni silmänkääntötemppuja, kun samaan aikaan lasten ja nuorten palveluja hyvinvointialueilla ajetaan alas ja heidän arjessaan vaikuttavien nuoriso- ja liikuntajärjestöjen rahoitus romahtaa.

Kiitosta Saarikko antaa hallitukselle siitä, että kehysriihessä linjatun sopeutuksen mittaluokka on oikea. Mukana on sekä leikkauksia, että veronkiristyksiä.

– On hyvä, että hallitus edes hieman perääntyy aiemmasta linjasta jättää veroratkaisut ja hyväosaiset sopeutustoimien ulkopuolelle. On myös hyvä, että hallitus kovan painostuksen alla taipui ja luopui ruoan alvin korotuksesta.

Keskusta aikoo lähipäivinä tuoda oman vaihtoehtonsa hallitukselle.

– Esitämme reilun kasvun tien, joka koostuu viidestä miljardiluokan kokonaisuudesta. Tulemme esittämään uskottavat sopeutustoimet ja kasvutoimet maan asioiden kuntoon laittamiseksi.
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

7 CommentsKommentoi Facebookissa

Mitä edellinen hallitus tuhlasi?

16 vuotta otettu syömävelkaa. Kukaan ei usko enää rahan lapioimisen voimaan. En tiiä onko konstit oikeita nykyhallituksella, mutta yrittävät ainakin.

Vaikka omastakin pussista menee, niin on parempi, että hallitus tekee jotain konkreettista sen sijaan, että katsomme ilta toisensa jälkeen televisiossa poliitikkojen riitelevän keskenään ministerin tai kansanedustajan palkalla.

View more comments

1 päivä sitten

Eurooppa kaipaa uudistamista! 🍀 🇪🇺

"Euroopan Unionin on uudistuttava, jos se aikoo turvata olemassaolonsa. Keskusta on parlamentissa oikeassa ryhmässä. Vuosikaudet olen Brysselin työmatkoillani seurannut, kuinka komission ja muiden EU-toimielinten kauhu kasvaa populistipuolueiden kannatuksen noustessa. Välillä on kuulostanut jopa siltä, että demokratiaa puolustava Unioni on ollut aidon demokratian kanssa helisemässä. Kansalaisten ja populistipuolueiden kritiikki on otettava vakavasti ja muutettava kurssia sen mukaan, esimerkiksi ylenmääräisen byrokratian karsimiseksi.", kirjoittaa eurovaaliehdokas Petri Rinne blogissaan.

Lue koko teksti Keskustan verkkosivuilta ja muista vaikuttaa äänestämällä EU-vaaleissa kesäkuussa! 🍀

#keskusta #euvaalit24
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Eurooppa kaipaa uudistamista!  🍀 🇪🇺

Euroopan Unionin on uudistuttava, jos se aikoo turvata olemassaolonsa. Keskusta on parlamentissa oikeassa ryhmässä. Vuosikaudet olen Brysselin työmatkoillani seurannut, kuinka komission ja muiden EU-toimielinten kauhu kasvaa populistipuolueiden kannatuksen noustessa. Välillä on kuulostanut jopa siltä, että demokratiaa puolustava Unioni on ollut aidon demokratian kanssa helisemässä. Kansalaisten ja populistipuolueiden kritiikki on otettava vakavasti ja muutettava kurssia sen mukaan, esimerkiksi ylenmääräisen byrokratian karsimiseksi., kirjoittaa eurovaaliehdokas Petri Rinne blogissaan.

Lue koko teksti Keskustan verkkosivuilta ja muista vaikuttaa äänestämällä EU-vaaleissa kesäkuussa!  🍀

#keskusta #euvaalit24
3 päivää sitten

Etsitkö kesäseikkailua? Tule mukaan Keskustan puoluekokoukseen Jyväskylään - kesän kohokohtaan! 🌞🎉

Tule mukaan rakentamaan Suomelle suuntaa kanssamme. Kokouksessa tapaat muita keskustalaisia ympäri Suomen, pääset keskustelemaan ajankohtaisesta politiikasta ja vaikuttamaan puolueemme suuntaan. Ja mikä parasta, saat nauttia kesäisestä Jyväskylästä ja unohtumattomasta tapahtumasta!

Ilmoittaudu mukaan Keskustan verkkosivuilla viimeistään 31.5. - Älä jää paitsi kesän parhaasta festarista!

Nähdään Jyväskylässä! 🍀

#keskusta #puoluekokous #jyväskylä
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Etsitkö kesäseikkailua? Tule mukaan Keskustan puoluekokoukseen Jyväskylään - kesän kohokohtaan! 🌞🎉

Tule mukaan rakentamaan Suomelle suuntaa kanssamme. Kokouksessa tapaat muita keskustalaisia ympäri Suomen, pääset keskustelemaan ajankohtaisesta politiikasta ja vaikuttamaan puolueemme suuntaan. Ja mikä parasta, saat nauttia kesäisestä Jyväskylästä ja unohtumattomasta tapahtumasta!

Ilmoittaudu mukaan Keskustan verkkosivuilla viimeistään 31.5. - Älä jää paitsi kesän parhaasta festarista!

Nähdään Jyväskylässä!  🍀

#Keskusta #Puoluekokous #Jyväskylä

3 CommentsKommentoi Facebookissa

keskusta.fi/puoluekokous-2024/ Ilmoittaudu mukaan täälä! 🍀

Moi! Milla ja Ansku!

Nähdään puoluekokouksessa Jyväskylässä.🍀🍀🍀

4 päivää sitten

Tahdotko olla mukana luomassa tulevaisuuden kuntasi parasta versiota? Haluatko varmistaa, että kaikilla on jatkossakin pääsy laadukkaisiin sote-lähipalveluihin? Älä jää odottamaan muutoksia, vaan tee niitä itse! Liity Keskustan joukkoon ja asetu ehdolle ensi vuoden kunta- ja aluevaaleihin.

Me olemme puolue, joka tunnetaan vastuullisesta päätöksenteosta, kyvystä yhdistää erilaisia ihmisiä ja tulevaisuuteen suuntautuvista ratkaisuista. Lue lisää meistä ja siitä, miten voit olla osa muutosta, klikkaamalla kommenteista löytyvää linkkiä! 💪💚

#keskusta #kuntavaalit #aluevaalit
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Tahdotko olla mukana luomassa tulevaisuuden kuntasi parasta versiota? Haluatko varmistaa, että kaikilla on jatkossakin pääsy laadukkaisiin sote-lähipalveluihin? Älä jää odottamaan muutoksia, vaan tee niitä itse! Liity Keskustan joukkoon ja asetu ehdolle ensi vuoden kunta- ja aluevaaleihin.
 
Me olemme puolue, joka tunnetaan vastuullisesta päätöksenteosta, kyvystä yhdistää erilaisia ihmisiä ja tulevaisuuteen suuntautuvista ratkaisuista. Lue lisää meistä ja siitä, miten voit olla osa muutosta, klikkaamalla kommenteista löytyvää linkkiä! 💪💚
 
#Keskusta #Kuntavaalit #Aluevaalit

2 CommentsKommentoi Facebookissa

keskusta.fi/kunta-ja-aluevaalit-2025/ Lue lisää ja tule mukaan! 🍀

Keskustapuolueellekin mietittäväksi. Kansaneläke maksetaan valtion budjetista. Tämän tosijutun olen laittanut Eetu ry:lle kysymyksenä onko oikein. Minä olen huolissani siitä että hlö joka on ollut suurimman osan elämässään kotirouva puolison ansiot olleet hyvät, toisen ei tarvinnut elääkseen mennä töihin. Lasten kasvaessa, pääsi töihin loppuvuosiksi joksikin aikaa. Hän sai työeläkettä ja nippa nappa kansaneläkettä. Nyt indeksit ovat vaikuttaneet niin että hän ei saisi työeläkkeellään enää kansaneläkettä. Vastaavasti hlö jolla jäi nippa nappa kansaneläkkeestä ja on saanut pienen työeläkkeen. Nytpäs tämä varakkaan perheen rouva on mennytkin yli eläketuloissa. Olin varma että siinä täytyy olla virhe. Löysin Finlexistä kohdan, eli indeksit, jotka vaikuttavat että tämä pienituloinen työeläkettä saava jääkin jälkeen. Onko reilua ja oikein? Sain vielä Kelalta vahvistuksenkin tälle. Heippa, Sini! Pahoittelen, että viestiisi vastaaminen on kestänyt näin pitkään. Pelkkä vuosittainen työeläkkeen indeksikorotus ei aiheuta kansaeläkkeen tarkistusta. 🙂 Kansaneläke on myönnetty silloisen työeläkkeen tulorajan perustella ja säilyy maksussa, jos ei tule muita muutoksia. Kansaneläke on tarkistettava siinä tapauksessa, että asiakkaan työeläkkeeseen tulee jokin muu muutos kuin indeksikorotus (esim. lisäeläke) tai jos vaikkapa asiakkaan perheluokka muuttuu. Jos asia jäi vielä arveluttamaan, niin asiakas voi olla yhteydessä eläkenumeroomme 020 692 202. Kivaa päivää sinulle! 🌸 Susanna, sometiimi

4 päivää sitten

Anna äänesi kuulua EU-vaaleissa! 🇫🇮🇪🇺

"Suomalainen yhteiskuntarakenne on hyvin erilainen muihin EU:n jäsenvaltioihin rinnastettuna. Kunnilla on vahva rooli päätöksien toimeenpanossa. Tarvitsemme suomalaisia meppejä, jotka ymmärtävät maamme monimuotoisuuden ja saavat viestin myös muiden jäsenmaiden sisäistämäksi, jotteivat päätökset syntyisi pelkästään isojen kaupunkien ja kasvukeskusten tarpeet huomioiden.", kirjoittaa eurovaaliehdokas Kati Häkkinen blogissaan.

Lue koko kirjoitus ja tutustu lisää Katin ajatuksiin Keskustan nettisivuilta! 🍀

#keskusta #eurovaalit
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Anna äänesi kuulua EU-vaaleissa!   🇫🇮🇪🇺

Suomalainen yhteiskuntarakenne on hyvin erilainen muihin EU:n jäsenvaltioihin rinnastettuna. Kunnilla on vahva rooli päätöksien toimeenpanossa. Tarvitsemme suomalaisia meppejä, jotka ymmärtävät maamme monimuotoisuuden ja saavat viestin myös muiden jäsenmaiden sisäistämäksi, jotteivat päätökset syntyisi pelkästään isojen kaupunkien ja kasvukeskusten tarpeet huomioiden., kirjoittaa eurovaaliehdokas Kati Häkkinen blogissaan. 

Lue koko kirjoitus ja tutustu lisää Katin ajatuksiin Keskustan nettisivuilta! 🍀

#keskusta #eurovaalit
6 päivää sitten

Orpon ja Purran eläkeriita vihellettävä poikki!

Eläkejärjestelmän kestävyys ei vaadi nykyisten eläkkeiden leikkausta eikä eläkkeiden leikkaaminen paikkaa juurikaan valtion taloutta. Sen sijaan eläkkeiden leikkaaminen olisi raju isku etenkin niille eläkeläisille, jotka ovat jo nyt tiukilla.

- Näistä syistä keskusta vastustaa jyrkästi Purran suunnitelmia leikata eläkkeitä, ja vaatii hallitusta lopettamaan julkisen eläkepelin, kertoo varapuheenjohtaja Markus Lohi.

Pääministeri Orpo on vastuussa tilanteesta. Nyt hallitus pelaa julkisia valtapelejä valtavilla asioilla. Peli on aika viheltää poikki!

Lue koko tiedote Keskustan verkkosivuilta! 🍀

#keskusta #eläke
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Orpon ja Purran eläkeriita vihellettävä poikki! 

Eläkejärjestelmän kestävyys ei vaadi nykyisten eläkkeiden leikkausta eikä eläkkeiden leikkaaminen paikkaa juurikaan valtion taloutta. Sen sijaan eläkkeiden leikkaaminen olisi raju isku etenkin niille eläkeläisille, jotka ovat jo nyt tiukilla. 

- Näistä syistä keskusta vastustaa jyrkästi Purran suunnitelmia leikata eläkkeitä, ja vaatii hallitusta lopettamaan julkisen eläkepelin, kertoo varapuheenjohtaja Markus Lohi.

Pääministeri Orpo on vastuussa tilanteesta. Nyt hallitus pelaa julkisia valtapelejä valtavilla asioilla. Peli on aika viheltää poikki! 

Lue koko tiedote Keskustan verkkosivuilta! 🍀

#keskusta #eläke

13 CommentsKommentoi Facebookissa

Sieltä yläpäästä eläkeläisten joukkoa joilla joku kaksitonnia ja yli eläkettä voi leikata jos vaikka joku luku pöytään ideaa muutama saturainen ei kaada ketään...ja mitä isompi eläke sen isompi leikkuri käymään ..aa mistä voisi leikata jota myös kannattaisi ottaa mukaan on lomarahat joita järkijään enää nykymaailmassa tarvita koska ihmiset lomailevat muutenkin jo kuitenkin ja se työntekijän asema on etuoikeutettua esim,,eläkeläisen kitkuttamiseen jolla pikkueläke eikä lomailuihin ole mitään jakoa matkata.. siihen nähden minkä takia pitää raskasta systeemiä lomarahat etuisuudet työssäkäyvillä on jo muutenkin kuningasluokkaa -terveys etu plus palveluineen sun muine lisineen työssä toimiessaan..-että leikkuri myös sinne ..Purra otas ideasta vaarin...miljardi on äkkiä kasassa jo näillä..

Eläke on ansaitu vuosientyöllä ja säästämällä.👷‍♂️👷

Koko tämä sirkus eläkekeskustelussa kaatuu siihen, että kukaan ei ole kertonut mitä säästöjä se muka tuottaisi valtiolle, eikä vain eläkeyhtiöille? Miksi Purra ei kertonut tätä säästöefektiä valtiolle, mikäli se on niin kriittinen toimenpide? Eli pidän keskustelua erikoisena, kun mitään lukuja ei ole lyöty pöytään säästövaikutuksista. Keskusta on tässä järjen ääni, eli turhaa vatkaamista olemattomista säästöistä, joilla olisi kyllä merkittäviä haittapuolia.

View more comments

1 viikko sitten

Suomalaisten etu aina ensin! 🍀

”Suomi ja suomalaiset kaipaavat muutosta EU-politiikkaan. Terve kriittisyys on hyvästä, eikä se tarkoita EU-vastaisuutta. Suomi tarvitsee EU:ta ja se on muun muassa tuonut tärkeitä kauppakumppaneita yrityksillemme ja vapauttanut liikkumista. Meidän ei pidä kuitenkaan pienenä maana väheksyä itseämme vaan päinvastoin on vaadittava enemmän EU:lta.”, kirjoittaa eurovaaliehdokas Petri Honkonen blogissaan.

Lue koko blogi kommenteista löytyvästä linkistä ja tutustu samalla kaikkiin eurovaaliehdokkaisiimme. Muista käyttää äänioikeuttasi tulevan kesän eurovaaleissa! 🗳️🍀

#keskusta #eurovaalit
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Suomalaisten etu aina ensin! 🍀

”Suomi ja suomalaiset kaipaavat muutosta EU-politiikkaan. Terve kriittisyys on hyvästä, eikä se tarkoita EU-vastaisuutta. Suomi tarvitsee EU:ta ja se on muun muassa tuonut tärkeitä kauppakumppaneita yrityksillemme ja vapauttanut liikkumista. Meidän ei pidä kuitenkaan pienenä maana väheksyä itseämme vaan päinvastoin on vaadittava enemmän EU:lta.”, kirjoittaa eurovaaliehdokas Petri Honkonen blogissaan. 

Lue koko blogi kommenteista löytyvästä linkistä ja tutustu samalla kaikkiin eurovaaliehdokkaisiimme. Muista käyttää äänioikeuttasi tulevan kesän eurovaaleissa! 🗳️🍀

#keskusta #eurovaalit

5 CommentsKommentoi Facebookissa

Jokainen EU jäsenmaa ajaa omaa etua ..suomi ei saa jäädä mallioppilaaksi joka 10 käytös ja 10 kuuliaisuus. 🤠 maailmassa ei saa mitään ellei ole itse aktiivinen ..Nyt viimeistää herättävä pitämään puolia kuten metsä ja luontoasioissa että päätösvalta pysyy suomessa jatkossa .sekä myös rajapolitiikkaa koska maatiedeasema on erilainen kuin esim. keskellä EU jäsenmaita jotka herrankukkarossa ikään ovat turvassa konflikti alttiilta rajoilta.

Hyvä vaalislogan. Olisi kiinnostavaa kuitenkin kuulla, miten suhtaudut EU:n kehitysapuun, jolla voisimme auttaa naapurimaitamme päästöjen vähennyksessä. Yhteisen pallon päästöjemme vähentämiseksi EU voisi auttaa Egyptiä, jonka energiasektori perustuu lähes täysin fossiilisiin ja päästöt ovat varsin melkoiset 110 miljoonaisessa maassa.

View more comments

1 viikko sitten

Tänään juhlimme Mikael Agricolan ja suomen kielen päivää. Suomen kielen turvaaminen ja sen monipuolisen käytön mahdollistaminen ovat meille tärkeitä asioita. 💚🇫🇮

#keskusta #suomenkieli
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Tänään juhlimme Mikael Agricolan ja suomen kielen päivää. Suomen kielen turvaaminen ja sen monipuolisen käytön mahdollistaminen ovat meille tärkeitä asioita. 💚🇫🇮

#keskusta #suomenkieli

1 CommentKommentoi Facebookissa

Tätä juhlapäivää voisi erityisesti viettää Aalto-yliopistossa, jossa jouduin riitelemään kahden suomalaisen naisopettajan kanssa siitä, saanko palauttaa Suomessa suomeksi esseen kurssilla (halusivat lakimiehillä tarkistaa voiko suomeksi tehdä). Suomessa on voitava pärjää suomella, siitä en tingi. Aallon lakimiehet puolsivat suomea sekä joutuivat myöntymään siihen myös siksi, että talon omat säännöt puolustavat kotimaisia vaikka säännön toteutumisessa olisi todellakin korjattavaa. Liian iso osa Aaltoa elää enkkukuplassa ja suomen kysyminen aiheuttaa yskintää ja ihmetystä siitä, että voiko muka näin tehdä.

Lataa lisää

Pidä kiinni Keskustan uutisista ja ajatusmaailmasta

 

Etusivu